Ταινίες

Ενωμένοι για την ενότητα

Το ''United for Unity'' είναι ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους που στοχεύει να παρουσιάσει τις δραστηριότητες της φεμινιστικής συλλογικότητας ''NousToutes974'', που εδρεύει στο νησί Reunion. Το γαλλικό τμήμα αντιμετωπίζει σήμερα ζητήματα σεξισμού, σεξουαλικής βίας και παρενόχλησης. Μπροστά στην κάμερα βρίσκεται η φεμινίστρια ακτιβίστρια Alizee Cauvin-l'Heureux, η οποία, οδηγούμενη από τη δική της εμπειρία, αποφάσισε να αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στην υποστήριξη του σκοπού, διοργανώνοντας διάφορες καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις και ευαισθητοποιώντας για τα προβληματικά αυτά θέματα.

Επαναστάτες της Οικολογικής Αιτίας

Σήμερα, ζούμε σε έναν κόσμο με γρήγορους ρυθμούς. Δυστυχώς, το περιβάλλον επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τις αλλαγές. Ως ανθρώπινα όντα, είναι ευθύνη μας να φροντίζουμε τον κόσμο που μας περιβάλλει, συμπεριλαμβανομένης και κυρίως της φύσης. Το ''Επαναστάτες της Οικολογικής Αιτίας'' γυρίστηκε στο νησί Reunion και επιδιώκει να μας δείξει ότι ένα πράσινο και βιώσιμο μέλλον είναι εφικτό μόνο αν κατανοήσουμε την αναγκαιότητά του και αν συνεργαστούμε. Η Julie Cochard είναι οικολογική ακτιβίστρια, πρόεδρος της ένωσης "Εθελοντές του Reunion". Η ίδια και κάποιοι από τους εθελοντές στέκονται μπροστά στην κάμερα για να μας παρουσιάσουν τα προβλήματα ρύπανσης που αντιμετωπίζει σήμερα το νησί. Αλλά πάντα υπάρχει ελπίδα όταν είμαστε όλοι ενωμένοι για την υπεράσπιση ενός καλού σκοπού, έτσι δεν είναι;

Ένα μικρό βήμα προς τη μεγάλη αλλαγή

Ο Elijah Alvares είναι ένας νέος πολιτικά ενεργός άνθρωπος που προσπαθεί να δημιουργήσει έναν κόσμο χωρίς αποκλεισμούς μέσω εκστρατειών κατά των διακρίσεων. Η ταινία ''Ένα μικρό βήμα προς τη μεγάλη αλλαγή'' δείχνει μια άλλη σπουδαία πρωτοβουλία - το 2021, ο Elijah ξεκίνησε μια εκστρατεία για τη δημιουργία τουαλετών ουδέτερου φύλου στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών του Άμστερνταμ, η οποία συνδέθηκε βαθιά με την ευημερία των φοιτητών, καθώς το ποσοστό κατάθλιψης, μοναξιάς και άγχους ήταν ερευνητικά πολύ υψηλότερο μεταξύ των ατόμων της κοινότητας του “ουράνιου τόξου”, σε σύγκριση με τα ετεροφυλόφιλα άτομα.
Ο Elijah λειτουργεί με το σύνθημα "Δεν μπορείς να ζεις με την ψευδαίσθηση ότι δεν είμαστε όλοι βαθιά συνδεδεμένοι" και θέλει να συνεχίσει να εργάζεται σε έργα που προωθούν την κοινωνική ένταξη, την ανεκτικότητα και την ενσυναίσθηση.

Διαμόρφωση μιας κοινότητας

Η ''The Unity Association'' στη Σαραγόσα της Ισπανίας δημιουργήθηκε αρχικά από 4 νεαρές γυναίκες, μία εκ των οποίων είναι η Luna Lin. Αποστολή τους είναι να σχηματίσουν μια τοπική κοινότητα στην πόλη τους και να δώσουν προβολή σε σημαντικά θέματα όπως τα δικαιώματα των γυναικών, η ψυχική υγεία και οι κοινωνικές δεξιότητες, διάφορες συζητήσεις για περιβαλλοντικά προβλήματα και όχι μόνο. Θέλουν να συμμετέχουν ενεργά στην κοινοτική ζωή της Σαραγόσα, αλλά και να ενώσουν άλλους νέους που μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα και αξίες.

Περιπέτειες Artescape (Απόδραση μέσω Τέχνης)
Καλοκαιρινή Κατασκήνωση Νέων για Δημιουργικά Μυαλά 

Το «AlterCamp» είναι μια καλοκαιρινή κατασκήνωση νέων με όλες τις τέχνες κοντά στην Κοβάσνα της Ρουμανίας, όπου καλλιτέχνες γυμνασίου/λυκείου από τη χώρα συγκεντρώνονται για μια αξέχαστη εμπειρία.
Η ταινία παρακολουθεί μια διαφορετική ομάδα ταλαντούχων νέων καλλιτεχνών καθώς συγκεντρώνονται για να εξερευνήσουν τα δημιουργικά τους πάθη. Η Toth Mesi και η Bartalis Orsolya μας βοηθούν να κοιτάξουμε πίσω από τις κουρτίνες του AlterCamp, όπου, για έξι ημέρες, οι σχεδόν διακόσιοι συμμετέχοντες βυθίζονται σε έναν κόσμο γεμάτο έμπνευση και συνδημιουργία, ενώ ενισχύουν καλλιτεχνικούς δεσμούς και φιλίες. Με οδηγό τους μέντορές τους, οι κατασκηνωτές χωρίζονται σε διαφορετικές ομάδες προκειμένου να αναπτύξουν νέες δεξιότητες, και μέσω ενός καταιγισμού ιδεών να ζωντανέψουν τις τελικές τους παραστάσεις.