Films

Een voor Eenheid

´United for Unity' is een korte documentaire over het feministische collectief 'NousToutes974' op het eiland Réunion. Dit onderdeel van Frankrijk wordt momenteel geconfronteerd met problemen op het gebied van seksisme, seksueel geweld en intimidatie. In de film wordt de feministische activiste Alizee Cauvin-l'Heureux geïnterviewd die, gemotiveerd door haar eigen ervaringen, besloot het grootste deel van haar leven te wijden aan de goede zaak door het organiseren van verschillende artistieke en educatieve evenementen en bewustmaking van deze problematische onderwerpen.

Rebellen voor het klimaat

Tegenwoordig leven we in een wereld die snel verandert. Helaas heeft het milieu veel te lijden onder de veranderingen. Als mensen is het onze verantwoordelijkheid om voor de wereld om ons heen te zorgen, inclusief en vooral voor de natuur. ´Rebels of Ecological Cause' is gefilmd in Réunion en wil ons laten zien dat een groene en duurzame toekomst alleen mogelijk is als we de noodzaak ervan inzien en samenwerken. Julie Cochard is een eco-activiste, voorzitter van de vereniging ''Vrijwilligers van Reunion''. Zij en enkele vrijwilligers worden geïnterviewd om ons te laten kennismaken met de vervuilingsproblemen waar het eiland momenteel mee kampt. Maar er is altijd hoop als we allemaal samen een goede zaak verdedigen, toch?

Een kleine stap naar grote verandering

Elijah Alvares is een jong politiek geëngageerd individu dat streeft naar een meer inclusieve wereld door middel van campagnes tegen discriminatie. Een kleine stap naar grote verandering' is een film die een ander geweldig initiatief laat zien - in 2021 startte Elijah een campagne voor het creëren van genderneutrale toiletten binnen de Hogeschool van Amsterdam. Een initiatief dat hij zelf had verbonden met het welzijn van de studenten, aangezien het percentage depressies, eenzaamheid en angsten veel hoger is onder mensen uit de lhbt-gemeenschap, vergeleken met heteroseksuele mensen.  De lijfspreuk van Elijah is 'Je kunt niet leven in de illusie dat we niet allemaal diep verbonden zijn' en wil blijven werken aan projecten die sociale inclusie, tolerantie en empathie bevorderen.

Het vormen van een gemeenschap

''The Unity Association'' in Zaragoza, Spanje is oorspronkelijk opgericht door 4 jonge vrouwen, waarvan Luna Lin er één is. Hun missie is om een lokale gemeenschap in hun stad te vormen en zichtbaarheid te geven aan belangrijke onderwerpen zoals vrouwenrechten, ‘pink tax’, mentale gezondheid en sociale vaardigheden, verschillende discussies over milieuproblemen en niet alleen actief deel te nemen aan het gemeenschapsleven van Zaragoza, maar ook andere jongeren te verenigen die dezelfde interesses en waarden delen.

Artescape Avonturen
Zomerkamp voor creatieve jongeren  

"AlterCamp'' is een zomerkamp voor jongeren in de buurt van Covasna, Roemenië, waar middelbare scholieren uit het land samenkomen voor een onvergetelijke ervaring.

De film volgt een diverse groep getalenteerde jonge kunstenaars terwijl ze samenkomen om hun creatieve passies te verkennen. Toth Mesi en Bartalis Orsolya helpen ons een kijkje te nemen achter de schermen van AlterCamp, waar de bijna tweehonderd deelnemers zich zes dagen lang onderdompelen in een wereld vol inspiratie en co-creatie, terwijl ze hun artistieke banden en vriendschappen versterken. Onder begeleiding van hun mentoren worden de kampeerders in verschillende teams verdeeld om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, te brainstormen en hun uiteindelijke optredens tot stand te brengen.