Filme

Uniți pentru unitate

''United for Unity'' este un scurt film documentar care își propune să prezinte activitățile colectivului feminist ''NousToutes974'', cu sediul în Insula Reunion. Departamentul francez se confruntă în prezent cu probleme legate de sexism, violență sexuală și hărțuire. În fața camerei de filmat se află activista feministă Alizee Cauvin-l'Heureux care, impulsionată de propria experiență, a decis să își dedice cea mai mare parte a vieții pentru a susține această cauză prin organizarea de diverse evenimente artistice și educaționale și prin sensibilizarea publicului cu privire la aceste subiecte problematice.

Rebelii Cauzei Ecologice

În zilele noastre, trăim într-o lume în ritm alert. Din păcate, mediul înconjurător este profund afectat de aceste schimbări. În calitate de ființe umane, este responsabilitatea noastră să avem grijă de lumea înconjurătoare, inclusiv și mai ales de natură. ''Rebelii Cauzei Ecologice'' a fost filmat în Reunion și urmărește să ne arate că un viitor verde și durabil este posibil doar dacă înțelegem necesitatea acestuia și dacă lucrăm împreună. Julie Cochard este o activistă ecologică, președinta asociației ''Voluntarii din Reunion''. Ea și câțiva dintre voluntari se află în fața camerei pentru a ne prezenta problemele de poluare cu care se confruntă în prezent insula. Dar există întotdeauna speranță atunci când suntem cu toții uniți în apărarea unei cauze bune, nu-i așa?

Un pas mic spre o schimbare mare

Elijah Alvares este un tânăr angajat politic care se străduiește să creeze o lume mai incluzivă prin campanii împotriva discriminării. ''Un pas mic spre o schimbare mare'' este un film care prezintă o altă inițiativă măreață - în 2021, Elijah a demarat o campanie pentru crearea de toalete neutre din punct de vedere al genului în cadrul Universității de Științe Aplicate din Amsterdam, care a avut o legătură profundă cu bunăstarea studenților, deoarece s-a cercetat că procentul de depresie, singurătate și anxietate este mult mai mare în rândul persoanelor din comunitatea curcubeului, în comparație cu persoanele heterosexuale.
Elijah își desfășoară activitatea sub motto-ul "Nu poți trăi cu iluzia că nu suntem cu toții profund conectați" și dorește să continue să lucreze la proiecte care promovează incluziunea socială, toleranța și empatia.

Formarea unei comunități

''Asociația Unity'' din Zaragoza, Spania, a fost creată inițial de 4 femei tinere, una dintre ele fiind Luna Lin. Misiunea lor este de a forma o comunitate locală în orașul lor și de a da vizibilitate unor subiecte importante, cum ar fi drepturile femeilor, taxa roz, sănătatea mintală și abilitățile sociale, diverse discuții despre problemele de mediu și nu doar de a participa activ la viața comunitară din Zaragoza, ci și de a uni alți tineri care împărtășesc aceleași interese și valori.

Aventuri Artescape
Tabăra de vară pentru tineri cu minți creative 

"AlterCamp'' este o tabără de vară all-arts pentru tineri, în apropiere de Covasna, România, unde artiști de liceu din țară se reunesc pentru o experiență de neuitat.

Filmul urmărește un grup de tineri artiști talentați care se reunesc pentru a-și explora pasiunile creative. Toth Mesi și Bartalis Orsolya ne ajută să tragem cu ochiul în spatele cortinei de la AlterCamp, unde, timp de șase zile, cei aproape două sute de participanți se scufundă într-o lume plină de inspirație și co-creație, consolidând în același timp legăturile artistice și prieteniile. Îndrumați de mentorii lor, participanții la tabără sunt împărțiți în diferite echipe pentru a-și dezvolta noi abilități, pentru a face brainstorming și pentru a da viață spectacolelor lor finale.